Schrijf u nu in voor de Academie voor Bedrijfsoverdracht!

Het overdragen van uw familiebedrijf is een impactvolle ervaring. Naast het belang om het bedrijf te continueren, staat de harmonie in de familie bewaren ook centraal. Iedere overdracht en familie is anders en vergt een andere aanpak. U kunt u op verschillende manieren voorbereiden. Binnen Van Lanschot, onderdeel van Van Lanschot Kempen, hebben we de vijfdaagse Academie voor Bedrijfsoverdracht die u samen met uw opvolger kunt doorlopen.

Bedrijfsoverdracht is een bijzonder proces, zowel voor overdragers als opvolgers. Er zijn veel zakelijke en persoonlijke vraagstukken waarover u het samen eens moet worden. De Van Lanschot Academie voor Bedrijfsoverdracht, die samen met TIAS School for Business and Society wordt uitgevoerd, besteedt aandacht aan alle facetten van de overdracht en bereidt opvolgers in het familiebedrijf voor op hun toekomstige rol.

Het ontwikkelen van leiderschap van de volgende generatie staat centraal tijdens de Academie voor Bedrijfsoverdracht. U gaat dieper in op het proces, de inhoudelijke kennis over het runnen van een familiebedrijf en de psychologische veranderingen op de werkvloer. Na deze opleiding heeft u de basis gelegd om de succesvolle overdracht samen met uw overdrager(s) vorm te geven.

Wat haalt u hieruit?

De opleiding is geschikt voor opvolgers binnen en buiten de familie. Naast de theoretische en praktische kennis om u voor te bereiden op de overdracht, brengt de academie het volgende:

  • U beschikt over een basisplan waarmee u vervolgstappen kunt nemen in de overdracht
  • U weet wat (financiële) waarde creatie inhoudt voor uw bedrijf
  • U heeft zowel uw eigen leiderschapskwaliteiten als die binnen het bedrijf in kaart gebracht

Het programma

Na een persoonlijk intakegesprek over uw behoeften en drijfveren, volgt u 5 modules van één dag. Uw eigen bedrijfs- of familieproject vormt de basis voor uw leerpad tijdens de Academie. Zo kunt u zich richten op een Opvolgingsplan, Familiestatuut of Businessplan. Tijdens de leergang komt u tweemaal bijeen in projectgroepen, welke worden begeleid door specialisten van Van Lanschot.

Dag 1: De Kick-off
Dag 2: Strategie & Innovatie
Dag 3: Financieel Management (zakelijk en privé)
Dag 4: Governance
Dag 5: Leiderschap & Verandering

Interesse gekregen?

Onze 10e leergang start op 22 september 2022. Het is ook mogelijk om uw managementteam, familieleden of andere stakeholders erbij te betrekken. Meer weten over de inhoud van de dagen of wilt u zich inschrijven? Lees dan meer op onze website.

NAAR VANLANSCHOT.NL

 

 

 

 

 

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Van Lanschot Kempen

Onafhankelijk met ondernemerschap in DNA

Als zelfstandige, onafhankelijke private bank met ondernemerschap in het DNA ondersteunt Van Lanschot Kempen ondernemers en families bij de opbouw en het behoud van hun vermogen, vertellen Richard Bruens en Mark Buitenhuis. Aandacht voor de optimale balans tussen zakelijk en privé is daarbij vanzelfsprekend. “Onze kracht zit in het samenbrengen van private banking, vermogensbeheer en […]

Lees verder