Samenwerken met Keyport is essentieel

Roermond huisvest Nederlandse en internationale bedrijven en on­dersteunt die op het gebied van vestiging, arbeidsmarkt, innovatie en circulair ondernemen. Dit en de gunstige ligging in de euregio trekt internationale bedrijven die door de gemeente goed worden gefaciliteerd.

We hebben de prijs gewonnen voor de meest ondernemersvriendelijke gemeente in Limburg

Angely Waajen, wethouder Economie, is enthousiast over het ondernemerskli­maat van Roermond. “We onder­steunen ondernemers op tal van fronten, omdat we weten hoe be­langrijk dat is”, vertelt ze. “Daar­toe werken we nauw samen met de regionale ondernemerskoepels en in samenwerkingsverbanden gericht op beleid, gronduitgifte en versterking van het onder­nemingsklimaat. Ondernemers werken ook constructief samen in acht Bedrijven Investeringszones. Niet voor niets hebben we de prijs gewonnen voor de meest onder­nemersvriendelijke gemeente in Limburg.”

Internationaal

Roermond huisvest internationa­le bedrijven als Sekisui, Smurfit Kappa, WEPA, Rockwool en Faurecia. “Die zitten hier al erg  lang”, vervolgt Waajen. “Ik verklaar dat door onze gunstige ligging in de euregio. Ook vestigen zich steeds meer nieuwe bedrijven in Roermond.” Toen het Franse moederbedrijf van automotive productiebedrijf Faurecia besloot om uit te breiden, heeft de gemeente alles op alles gezet om die uitbreiding in Roermond te laten landen. “Zo konden we de bestaande banen behouden”, aldus Waajen. “We hebben goede gesprekken gevoerd met Faurecia en konden het bedrijf helpen in de vergunningverlening.”

Gerald Schuren is Deputy Plant Manager bij Faurecia. “Roermond is al sinds 1969 een aantrekkelijke locatie voor Faurecia, door de strategische ligging ten opzichte van de klanten Ford Keulen, DAF Eindhoven en  Scania Zwolle”, vertelt hij. “De aanwezige technische kennis is een pre, gezien de hoge kwaliteitseisen van de klant en de hoge mate van automatisering in ons  productieproces.”

Keyport

Roermond maakt deel uit van Keyport, waarin bedrijven met overheid en onderwijs samenwerken om ondernemerschap en innovatie aan te jagen. “We stimuleren met subsidies diverse mooie projecten”, vertelt Waajen. Zo neemt Faurecia deel aan een project waarbij jong afgestudeerden worden gekoppeld aan interessante bedrijven in de regio, om een braindrain in Midden-Limburg te voorkomen. “Vanwege onze hoge mate van automatisering is samenwerken met Keyport essentieel om aanstormend talent aan Faurecia Roermond te binden”, aldus Schuren.

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.