HERE Technologies

HERE Technologies is een wereldwijd toonaangevend locatie-technologieplatform.

“We produceren de meest precieze en complete digitale kaarten ter wereld”, zegt CEO Edzard Overbeek. “Ze worden gebruikt in de auto-industrie, op mobiele apparaten en zelfs voor indooren luchtruimnavigatie. HERE heeft stabiele aandeelhouders uit de automotive en technologiesector: Volkswagen, Bosch, BMW, Continental, Intel, Daimler en Pioneer. Begin 2020 hebben we twee nieuwe aandeelhouders verwelkomd: Mitsubishi Corporation en NTT (Nippon Telegraph & Telephone). Mede dankzij hun partnernetwerk zien we een versnelling van onze groei in Azië tegemoet.”

Na zijn aantreden in 2016 accelereerde Overbeek de verdere ontwikkeling van HERE’s platform. “We hebben er onder meer data op basis van satellietbeelden, mobiele telefoons, IOT- en autosensors op geïntegreerd. Dit biedt legio kansen voor innovatieve businessmodellen: voor automotive (zoals autonoom rijden), maar juist ook voor andere sectoren! Indoor mapping is ook belangrijk: we hebben bijvoorbeeld de parkeergarage van De Bijenkorf in Amsterdam digitaal in kaart gebracht. In de strijd tegen COVID-19 hebben we gratis een premiumdienst op het gebied van distributie aan het MKB ter beschikking gesteld, zodat deze bedrijven de groeiende vraag naar e-commerce aankonden.”

Wereldwijd maken al meer dan 9000 MKB’ers hier gebruik van. Na een aantal hackatons hebben we met het Italiaanse Enel X een oplossing ontwikkeld om snel en heel precies de verspreiding van COVID-19 te signaleren: cruciaal voor overheden om beleid op te maken. Al deze innovaties passen in onze missie om mens en maatschappij vooruit te helpen met de kracht van geavanceerde locatiedata.”

> https://www.here.com/

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.