Duurzaam bouwen voor mens en maatschappij

Al ver voor de hype stond bij familiebedrijf Slokker, opgericht in 1935, duurzaamheid hoog in het vaandel. Net als bijdragen aan maatschappelijke ontwikkelingen, zoals ouderenhuisvesting. “Bouwen is veel meer dan een stapel stenen neerzetten. Het gaat om iets creëren waar mensen prettig kunnen wonen.”

Bouwen is veel meer dan een stapel stenen neerzetten

Wij doen alles wat met bouwen te maken heeft, van projectontwikkeling tot bouwen en belegging in onroerend goed”, legt Bertran Slokker uit. “Juist de combinatie van die drie takken van sport maakt dat wij meer toegevoegde waarde hebben voor partners. Als wij een project ontwikkelen en bouwen, maken we gebruik van de kennis die we hebben als belegger. En andersom.”

Slokker groeit hard en heeft inmiddels zes vestigingen in Nederland, twee in Canada en twee in de Verenigde Staten. “Maar ons karakter als familiebedrijf blijft”, zegt broer Eric Slokker. “Dat wij snel en adequaat kunnen inspelen op veranderende vraag heeft daar ook mee te maken. Wij zijn een no-nonsensebedrijf met korte communicatielijnen. Zowel intern als extern. Als een klant belt, dan zijn we bereikbaar.”

Altijd al duurzaam

Al sinds de jaren zeventig bouwt het bedrijf energiezuinige woningen. En voordat de sector werd gedwongen om woningen te bouwen die niet zijn aangesloten op gas, bouwde Slokker al ‘all electric’-woningen. “Dat doen we niet omdat het toevallig nu een hype is. Zo werken wij altijd; het is wat wij doen en wie wij zijn als familiebedrijf.” Eric wijst erop dat Slokker Bouwgroep niet voor niets al zeven jaar in de top 3 van de Forest50 staat, wat het gebruik van duurzaam (gecertificeerd) hout en verantwoord bosbeheer garandeert.

‘Fijn wonen voor ouderen’

Bij projectontwikkeling voor de woningbouw is Slokker mensgericht. “We creëren iets waar mensen goed kunnen wonen en wat maatschappelijk gewenst is”, stelt Bertran. Dat geldt ook voor beleggingsprojecten. Slokker heeft de laatste jaren geïnvesteerd in projecten voor ouderenhuisvesting. Zo is er in Laren een woongemeenschap voor ouderen, het Rosa Spier Huis. Dat is een leefgemeenschap met recreatiemogelijkheden, een restaurant, zorgvoorzieningen – alles voor de oudere bewoners.

Van oudsher bouwt Slokker jaarlijks een belangrijk deel van zijn portefeuille voor de woningcorporaties en draagt daarmee zijn steentje bij aan het betaalbaar wonen in Nederland. “Wij kijken als familiebedrijf naar de lange termijn en willen bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke ontwikkelingen nu en in de toekomst.”

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.