Duurzame toekomst

Best Fresh bestaat 95 jaar. Derdegeneratie-eigenaar Mart Valstar zette begin 2023 een stap opzij. “Met een nieuwe CEO en de invoering van SAP bouwen we verder aan een duurzame toekomst.”

Best Fresh is specialist in de handel en logistiek van verse groenten en fruit. “We werken vanuit drie divisies”, zegt Valstar. “Greenhouse International richt zich op eigen Teelt, Farmhouse International op lokale en exotische producten. Met Warehouse International voorzien we in opslag, verpakking en vervoer, inclusief douaneafhandelingen. Dit doen we voor de bedrijven binnen onze eigen groep, maar ook voor derden. We zetten sterk in op duurzaamheid, onder meer door zelf groene stroom op te wekken en milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken. Ook schenken we wekelijks eetbare, maar afgekeurde producten aan de Groente & Fruit Brigade van Voedselbank NL. Recent hebben we SAP geïmplementeerd om nog efficiënter en klantgerichter te kunnen werken. Een mooi succes, want het is niet eenvoudig om het veelzijdige proces in onze branche te automatiseren.”

Best Fresh slaagt er al jaren in om jonge hbo- en wo-talenten te binden. “Zij ervaren dat we een bedrijf zijn waar je aan een mooie toekomst kunt bouwen”, zegt Valstar. “Inmiddels werken onze dochters hier ook aan hun carrière. Sinds begin dit jaar is de dagelijkse leiding in handen van Bas Rensen. Voor het eerst in onze historie hebben we een CEO van buiten de familie. Zelf ben ik nu voor onbepaalde tijd CAO, waarbij de A staat voor advisory. Ja, dat betekent dat ik minder uren op de zaak doorbreng, al blijft de betrokkenheid even groot. Dat gaat nooit meer weg.”

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Best Fresh Group

Best Fresh

Best Fresh is gespecialiseerd in de handel, teelt en logistiek van verse groenten en fruit. De groepsnaam werd in 2008 gegeven vanuit Fa. M.Valstar & Co., een bedrijf dat al sinds 1928 Westlandse groenten exporteert. “Behalve Valstar maken ook Gastro (Eminent & Sous Fresh), Yex, Bioworld en ABC Logistics deel uit van Best Fresh”, zegt […]

Lees verder