Wij willen de betrouwbaarste partner zijn

Nederland schreeuwt om personeel, van horeca tot zorg. Je zou denken dat de nood in de industriële sector niet minder hoog is, maar met een netwerk van meer dan 45.000 specialisten weet The Specialist Group (TSG) nieuwe projecten altijd weer van de juiste technische knowhow te voorzien.

Sil Hoeve

“Uitdagende projecten, zekerheid en kwaliteit bieden is belangrijk bij het werven”, zegt CEO Sil Hoeve als hem wordt gevraagd hoe ze er bij TSG toch steeds weer in slagen om de juiste mensen te vinden voor complexe industriële klussen, van chemicals tot renewables, van engineering tot constructie. “Werken kost je een hoop uren per week, dus dan moet het wel leuk en uitdagend zijn. Dat vinden wij belangrijk en daarom proberen wij een familiegevoel te creëren: je hoort erbij. We stellen wel eisen, want wij willen consultants en specialisten leveren die kwalitatief en betrokken zijn – en natuurlijk sterk in hun vak. Maar als je eenmaal voor en via ons werkt, dan proberen wij ervoor te zorgen dat je kunt doorgroeien en altijd weer een nieuwe, uitdagende klus krijgt aangeboden. En dat werkt: veel van onze specialisten werken al lang voor ons.”

WERKEN MOET OOK LEUK ZIJN; DAAROM ZORGEN WE VOOR EEN HECHT CLUBGEVOEL

In heel Europa

Dat groepsgevoel weet The Specialist Group al jaren te bewaren, al zijn ze sinds de start in 2001 uitgegroeid tot een multinational met meer dan 2500 specialisten en opdrachten in heel Europa. Omdat op veel projecten internationale teams worden ingezet, is Engels geregeld de voertaal. En dat maakt het weer eenvoudiger om ook getalenteerde mensen uit Azië of Zuid-Amerika te werven.

Veel vermogen

“Het werkt natuurlijk twee kanten op”, zegt Hoeve. “Dankzij contracten met onze klanten worden wij ingeschakeld om specialisten te vinden voor uitdagende projecten, wat ons weer een interessante opdrachtgever maakt voor technische specialisten. Daarbij betalen we altijd keurig op tijd; dat wordt ook gewaardeerd. Ik zie ons bedrijf als een Volvo: betrouwbaar, voldoet altijd aan alle veiligheidseisen en rijdt als een zonnetje. Maar onder de motorkap zit in dit geval een Lamborghini-motor, die enorm veel vermogen kan leveren als het erop aankomt. En ons team werkt elke week hard om dat waar te maken. Dat maakt mij erg trots.”

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.