Innovatie van specialistische voertuigen

Met vestigingen in veertien landen, export naar honderd landen en een verdubbeling van de omzet in minder dan vijf jaar (naar één miljard in 2019) is Koninklijke Terberg goed gepositioneerd om de innovatie in de markt van specialistische voertuigen een flinke stimulans te geven.

Het bedrijf maakt terminaltrekkers, afvalinzamelsystemen, meeneemheftrucks en modificeert vrachtwagens voor speciale toepassingen. In de Benelux is het bovendien actief met leasingproducten, gericht op auto leasen, via Terberg Business Mobility en Justlease.

“Wij zijn een innovatief familiebedrijf dat kijkt naar de langere termijn”, zegt Godfried Terberg, die in oktober 2021 de bestuurshamer overnam van zijn neef George Terberg. “In onze strategie zetten wij vol in op elektrische (en waterstof) aandrijflijnen. De ontwikkeling en fabricage van elektrische terminal-trucks is al in 2014 begonnen. De ervaring die we daarmee hebben opgedaan, heeft een sterke doorontwikkeling mogelijk gemaakt. We produceren nu elektrische terminaltrekkers, afvalinzamelsystemen, meeneemheftrucks en power take-off-systemen.”  “Daarnaast speelt digitalisering een belangrijke rol. Onze voertuigen en systemen worden steeds intelligenter. Updates over the air en ingebouwde telemetrie zorgen voor minder downtime en een hogere klanttevredenheid. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van geautomatiseerde voertuigfuncties. Zo doen we tests met een volledig autonoom voertuig in de haven van Vlissingen.”

“Om te blijven innoveren zoeken we continu technisch en zakelijk talent. Daarvoor werken we intensief samen met (technische) scholen en universiteiten. Bij Terberg kom je thuis in een wereld van innovatie en hightech!”

https://www.terberg.com

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.