De meerwaarde van een family office

Het optimaal organiseren van een familievermogen is een grote verantwoordelijkheid. Een goed family office heeft overzicht over de hele familie, kent het verhaal achter het opgebouwde vermogen en staat zijn cliënten als een stille partner bij. Met zijn Family-propositie kan Auréus deze rol als geen ander vervullen.

“Als family office zijn we verantwoordelijk voor het beheer van een generatiebestendig vermogen”, zegt CEO Stefan Roosendaal. “Een bijzondere vertrouwenspositie die je alleen kunt verdienen door in de volle breedte mee te denken. Wat wil de familie, wat zijn hun kernwaarden, hoe zien zij de toekomst voor zich? Iedere familie heeft haar eigen verhaal. Dit vraagt om maatwerk, want het optimaal organiseren en structureren van een familievermogen is een verantwoordelijkheid die veel verder reikt dan alleen het geven van een vermogensadvies.

WE BEGELEIDEN DE TRANSITIE VAN MATERIËLE NAAR FINANCIËLE ONDERNEMING

We doen hiervoor een beroep op onze rijke ervaring en brede expertise. Auréus Family beschikt over investeringsspecialisten met ook ruime ervaring op fiscaal, juridisch en administratief gebied. Deze experts hebben maar één doel voor ogen: het familievermogen zodanig laten renderen, dat ook latere generaties er zonder zorgen van kunnen genieten.”

Netwerk

Henk Lammers en Artur Kox

“Onze klanten krijgen twee vaste aanspreekpunten die overal van op de hoogte zijn en die altijd rechtstreeks te bereiken zijn”, vult family officer Artur Kox aan. “Op de achtergrond worden deze contactpersonen natuurlijk gesteund door een team. Dit team werkt intensief samen met alle relevante partners uit het netwerk van de familie zelf. Denk hierbij aan een accountant, fiscalist, notaris, advocaat of andere specialist. Als family office zien we het als onze taak om al deze partijen te verbinden. We dienen immers dezelfde klant! Door alle expertise te bundelen en op elkaar af te stemmen, wordt één plus één geen twee, maar drie. Dit levert direct voordeel op. Dankzij deze samenwerkingsgerichte aanpak heeft Auréus Family een goede reputatie in de markt opgebouwd. We merken dan ook dat er steeds meer externe professionals zijn die de samenwerking met ons opzoeken.”

Ondernemend

“Een ondernemer die zijn bedrijf verkoopt, maakt een transitie van een materiële naar een financiële onderneming”, zegt family officer Henk Lammers. “Deze financiële onderneming start al voor de daadwerkelijke overdracht van de onderneming. Bij het plannen van een verkoop moet een ondernemer immers al beslissingen nemen die effect op de toekomst van zijn vermogen hebben. Denk hierbij aan het fiscaal en juridisch optimaliseren van de vermogensoverdracht aan de kinderen. Hoe vroeger we bij de transitie betrokken zijn, hoe beter we onze regisseursrol in kunnen vullen en aan kunnen sluiten bij de wensen van de familie.”

“We kunnen in de volle breedte invulling geven aan het assetmanagement”, gaat Kox verder. “In tegenstelling tot banken zetten wij niet hoofdzakelijk in op beursbeleggingen, maar richten we ons ook op de betrouwbare rendementen die in vastgoed en private equity te halen zijn. Daarnaast begeleiden we klanten ook bij investeringen die ze zelf doen. We zijn bankonafhankelijk, zodat we ondernemend en generatiebestendig kunnen adviseren, beleggen en investeren.”

Persoonlijk contact

“Banken zetten steeds meer in op het digitaliseren van het klantcontact, ook bij vermogensbeheer”, zegt Lammers. “Digitalisering is voor ons ook belangrijk, maar moet voornamelijk een ondersteunend proces zijn. Voor ons blijft persoonlijk contact de basis. Alleen dan kun je maatwerk leveren.”

“Met een beheerd vermogen van om en nabij de drie miljard euro zijn we de op één na grootste onafhankelijke vermogensbeheerder van Nederland”, gaat Roosendaal verder. “Auréus heeft een landelijke dekking, maar is wel lokaal aanwezig. Persoonlijk contact is enorm belangrijk voor onze klanten en hun adviseurs. Deze filosofie wordt gewaardeerd. Inmiddels beschikken we verspreid over Nederland over tien kantoren. En groeien we nog steeds.”

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.