Alles binnen bereik

Wil je emissievrij rijden, dan is er geen logischer overstap dan de nieuwe ŠKODA ENYAQ iV. Dit is ŠKODA’s eerste volledig elektrische SUV: een sportieve familieauto die ook zakelijke rijders duurzaam rijplezier biedt. Met zijn superieure techniek, onvermoede trekkracht en forse bagageruimte kom je niets tekort. Kortom: een echte ŠKODA. Dat is instappen en wegrijden!

Geen auto die wil imponeren, wel een auto die je verrast door zijn veelzijdigheid.

Met ŠKODA weet je wat je krijgt. Standaard kwaliteit, comfort en betaalbaarheid. De nieuwe ENYAQ iV is daar geen uitzondering op. Waar het aanbod elektrische auto’s je behoorlijk wat keuzestress kan opleveren, is de keuze voor een ŠKODA een verademing. In een ŠKODA rijd je weg zonder dat je hoeft te kijken waar alles zit. Geen fratsen, de instrumenten zitten daar waar je ze verwacht. Ondertussen heeft deze karaktervolle wegtijger onvermoede talenten. Hij is gebouwd op het geavanceerde MEB-platform van Volkswagen. Een krachtige elektromotor zorgt voor de aandrijving van de achterwielen (de iV80x heeft vierwielaandrijving). De platte batterijen zijn in de vloer weggewerkt, zodat je binnen veel ruimte wint. Bijzonder is de actieradius van 537 km (WLTP). Heb je de auto opgeladen, dan rijd je vanuit Utrecht in één ruk naar de Ardennen en weer terug. Op de ENYAQ iV80 kun je vanaf 1 januari zelfs standaard snelladen tot 175 kW. Deze auto is ook zuinig als je remt op de elektromotor: de energie die vrijkomt wordt in de accu’s opgeslagen. Dankzij de flippers aan het stuur kun je de remkracht aanpassen aan de omstandigheden. In de automatische stand doet de auto dat voor je.

Ruimte en stabiliteit

Een andere aanwinst van de ENYAQ iV zit achterin. Geen van zijn concurrenten kan tippen aan de enorme bagageruimte van 585 tot 1.710 liter. Ga je een weekend weg, dan kun je koffers, tassen, ja zelfs de kinderwagen makkelijk meenemen. En wil je met de caravan op pad? De ENYAQ iV heeft er geen enkele moeite mee, want hij is in staat om tot 1.200 kg gewicht te trekken1. Daar zorgen 204 paardenkrachten en een koppel van 310 Nm wel voor. De ENYAQ iV rijdt stil en heeft een stabiele wegligging. Als je instapt, weet je meteen dat je in een ŠKODA zit. Hoewel uitgevoerd in een gloednieuwe moderne stijl, is het interieur overduidelijk gebaseerd op de kwaliteiten die je van een ŠKODA gewend bent. Het dashboard zet de glooiende vorm van de motorkap binnen door. Er is een verhoogde handsteun voor de bediening van het 13 inch multimediascherm. Zoals gebruikelijk voor een ŠKODA is er een groot aantal opbergvakken. Ook het dashboardkastje en het middenconsole zijn ruimer dan anders, zodat je nergens je spulletjes hoeft te laten rondslingeren. De ENYAQ iV is de ideale familieauto, ook in private lease. Zakelijk rijd je de ENYAQ iV vanaf € 157 netto bijtelling per maand2. Je kunt ook even wachten op de ENYAQ COUPÉ iV, die komt begin volgend jaar op de markt. Voor de komende jaren staan nog 3 elektrische modellen op het programma. ŠKODA maakt elektrisch rijden gemakkelijk. Geen auto die wil imponeren, wel een auto die je verrast door zijn veelzijdigheid.

Op 1 januari 2022 bedraagt de bijtelling voor volledig elektrische auto’s 16% over de eerste 35.000 euro. Dat is nog altijd lager dan de 22% bijtelling voor brandstofauto’s. 

1 Het trekgewicht van de ENYAQ iV verschilt per accuversie en motorisering.
2 Voorbeeldberekening gebaseerd op 60 mnd & 10.000 km/jaar. Excl. Btw.

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.