Bronzen Adonis

Oud en modern, vintage en eigentijds, traditioneel en innovatief: met de Captain Cook Bronze levert Rado  andermaal een adembenemend horloge. Eentje van vele contrasten bovendien.

Het Zwitserse Rado is al ruim honderd jaar bedreven in het maken van horloges en staat bekend als de ‘Master of Materials’. De horlogemaker uit Lengnau bracht een revolutie teweeg in de traditionele horloge-industrie door de afgelopen eeuw verschillende soorten nieuwe hightech materialen te introduceren. De uurwerken van Rado hebben hierdoor een zeer onderscheidende look en feel.

Met de Captain Cook Bronze zet Rado deze traditie onverminderd voort. Het model, waarvan de eerste versie al in 1962 verscheen, bewijst zijn tijdloosheid door de vintage details en moderne styling. Voor het horloge werd brons, het oudste door mensen handen gemaakte materiaal, gecombineerd met hightech keramiek, een wonder der moderne materiaaltechniek.

Het uurwerk, opvallend door het rijke groen en de aardse brons tinten, heeft een sterke look in een sterke kast. Het werd ontworpen vanuit de gedachte dat het er een leven lang goed uit moet zien. Dat maakt de Captain Cook als vanzelf een ware levende legende, die de tand des tijds altijd zal weten te weerstaan en zich soepel door alle trends heen beweegt.

Gegarandeerde precisie

De bronzen kast van de Captain Cook is 42 mm breed, 12,5 mm dik en weegt in totaal slechts 79 gram. De vlekkeloze werking van het uurwerk is in balans met zijn indrukwekkende uithoudingsvermogen. Beide worden verzorgd door het Zwitserse ETA C07-uurwerk, dat met een gangreserve tot wel 80 uur een gegarandeerde precisie blijft leveren ook als het langdurig niet wordt gedragen of opgewonden.

Rado won vele design-awards en schreef talloze prestigieuze internationale prijzen op zijn naam. Rado wordt beschouwd als de meest innovatieve ontwerper in de hedendaagse horlogewereld en heeft als pionier en leider altijd het niveau in de branche bepaald en verhoogd.

Klik hier voor meer informatie over de Captain Cook Bronze van Rado

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.