Direct inzicht in uw gezondheid

Iedereen wil in goede gezondheid oud worden. Maar hoe weet je of je gezond bent? En wat zijn voor jou mogelijke risicofactoren? Geen klachten hebben wil niet zeggen dat je niets mankeert. Bij Prescan kun je zonder verwijzing een afspraak maken voor een preventief medisch onderzoek. Een onderzoeksprogramma bestaat meestal uit een cardiologisch, MRI-, dermatologisch en/of laboratoriumonderzoek.

Met een preventief medisch onderzoek krijg je inzicht in je gezondheid en eventuele risicofactoren. Belangrijk, want hoe gezond je écht bent weet je nooit voor 100 procent zeker. “Bij Prescan signaleren we risicofactoren vóórdat ze een probleem kunnen vormen. In het ziekenhuis is dat niet zo. Daar komen mensen als ze al klachten hebben. Soms ben je dan te laat.” Aldus Tineke van den Berg, cardioloog bij Prescan. Tineke werkte jarenlang in de tweede lijn als intensivist en cardioloog. Bij Prescan krijgt ze alle tijd om te adviseren over gezondheid en het leefpatroon. “Mensen die al bij een cardioloog onder behandeling zijn, zul je bij ons niet zien. Onze cliënten hebben geen directe klachten. Wel maken ze zich soms zorgen over hun leeftijd, overgewicht of erfelijke aanleg voor bepaalde klachten. Of ze zijn geschrokken door een gebeurtenis in hun omgeving, zoals wanneer iemand die oergezond leek, plotseling een hartinfarct kreeg. Dan slaat de twijfel toe en maken ze een afspraak bij Prescan voor een preventief medisch onderzoek.” Prescan heeft een team van medisch specialisten die verschillende onderzoeken begeleiden en beoordelen. Deze specialisten maken gebruik van hoogwaardige apparatuur en state of the art MRI-scanners.

Tastbare aanwijzing

‘Ik heb geen directe klachten, maar wil mijn gezondheid in de gaten houden’

Binnen het team van Prescan onderzoekt Tineke de conditie van het hart. Ze maakt een hartfilmpje (ECG) in rust en tijdens inspanning. Ook voert Tineke een echocardiografie uit, waarbij het hart en de bloedvaten worden onderzocht met geluidsgolven. Omdat de meeste mensen nog geen klachten hebben als ze bij Prescan komen, is het hart meestal gezond. Dat besef maakt een groot verschil, zegt ze. “Weten dat je hoogstwaarschijnlijk fysiek in orde bent, geeft je een tastbare aanwijzing. En wordt er wél iets ontdekt, zoals een verhoogd cholesterol, een verdikte hartspier of een verwijde aorta, dan kunnen we daarop anticiperen.” Bij mogelijke signalen heeft Prescan directe lijnen met hoog aangeschreven ziekenhuizen in de reguliere zorg. Wanneer er een relevante bevinding wordt gedaan, zorgen zij voor de juiste zorg op de juiste plek.

Wake-up call

Een trouwe bezoeker van Prescan is Annemiek (51), purser bij KLM. Ze maakt elke drie tot vier jaar een afspraak voor een herhaalonderzoek. “Ik heb geen directe klachten, maar wil mijn gezondheid in de gaten houden. Dat heeft met mijn vak te maken. Ik reis overal naartoe en heb een onregelmatig dag- en nachtritme. Ik leef gezond en vind het belangrijk om mijn lichaam te onderhouden, net zoals je dat doet met een APK-beurt van je auto.” Annemiek laat zich preventief onderzoeken door middel van een bodyscan. Samen met de radioloog bekijkt ze de MRI-scans. Specifieke diagnostiek van een bepaald lichaamsdeel is ook mogelijk. Eén keer heeft Annemiek een hartfilmpje laten maken. Ze sprak toen uitgebreid met de cardioloog. “De specialisten van Prescan nemen echt de tijd voor je. Hun adviezen zijn een wake-up call, omdat ik dan weer goed besef waar ik op moet letten, zoals gezond eten, rust nemen en bewegen. In de waan van de dag vergeet je dat nogal eens.” Annemiek heeft anderen ook verteld over Prescan. Sommigen hebben haar voorbeeld gevolgd, anderen niet. “Die zijn dan toch een beetje bang. Wat niet weet, wat niet deert. Natuurlijk vind ik het ook een beetje spannend. Maar als je weet dat je je gezondheid kunt beïnvloeden, wat houd je dan nog tegen?”

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Prescan

Breng uw gezondheid in kaart

Iedereen wil in goede gezondheid oud worden. Maar hoe weet je of je gezond bent? En wat zijn voor jou mogelijke risicofactoren? Geen klachten hebben wil niet zeggen dat je niets mankeert. Bij Prescan kun je zonder verwijzing een afspraak maken voor een preventief medisch onderzoek. Een onderzoeksprogramma bestaat meestal uit een cardiologisch, MRI-, dermatologisch […]

Lees verder