Gezelligheid van een brandend vuur

Gezellig met vrienden of familie rondom een sfeervol vuur, dat is het ultieme verlangen van iedereen met een eigen huis. Buiten waait een harde wind en de regen tikt tegen de ramen. Lekker met een glas wijn of een beker chocolademelk op de bank relaxen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te realiseren waarbij de elektrische haard sterk in opkomst zijn. Ze hebben geen uitstoot, hebben geen afvoer nodig en zijn gemakkelijk om te installeren.

De voordelen van een elektrische haard

Het belangrijkste voordeel vergeleken met een echte open haard is de eenvoudige installatie, je hebt geen schoorsteen of afvoerkanaal voor de rook nodig. Je hoeft geen hout te hakken en geen haardhout naar binnen te dragen, het vuur staat altijd stand-by. Een elektrisch vuur is veilig, want er ontstaat geen hitte en er komen geen verbrandingsgassen vrij. Omdat er geen as ontstaat hoef je de haard niet schoon te maken. Met een druk op de knop steek je het vuur aan en schep je een gezellige sfeer. Door het gemiddelde verbruik van 30 Watt is een elektrische haard een duurzame manier om van een vuurtje te genieten. Door middel van een verwarmingselement biedt het zelfs de mogelijkheid om rondom de elektrische haard te zorgen voor warmte. Bij luxe uitvoeringen kun je de warmte en het vuur met een afstandsbediening regelen, anders dient dit met knopjes op de haard zelf te worden gedaan.

Verschillende technieken

Door steeds verbeterende technieken is het uiterlijk van een elektrisch vuur verbluffend mooi en nauwelijks van echte vlammen te onderscheiden. Het toepassen van innovatieve led technieken, samen met bewegende spiegels, geven een natuurlijk beeld. Kleuren en lichtintensiteit van het haardvuur kunnen naar eigen wens geregeld worden. Bij een vrij nieuwe ontwikkeling ontstaan de vlammen door waterdamp in combinatie met halogeenverlichting. Dit systeem zorgt voor een realistisch effect en rook wordt op deze wijze mooi gesimuleerd zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen.

Een haardvuur voor elk interieur

Een elektrische sfeerhaard is mooi in te passen in elk interieur. Of je voor een vrijstaande kachel, een inzethaard, een hangend model of inbouwmodule kiest, is afhankelijk van je voorkeur en wat het beste tot zijn recht komt. Door het grote aanbod is er de optie om te kiezen voor een klassieke of juist moderne uitstraling. Alle haarden zijn gemakkelijk zelf te installeren of binnen één dag door een erkende installateur. Wat bij jouw situatie past, lees kan je hieronder lezen.

Een vrijstaande haard

Een vrijstaande elektrische haard kan overal geplaatst worden waar je binnen circa anderhalve meter over een stopcontact beschikt. Stekker erin, het vuur instellen en je kan genieten. Dit type sfeerhaard is verplaatsbaar, waardoor je altijd en overal kan genieten.

Een hangende haard

In plaats van een schilderij kun je ook een elektrische haard aan de muur hangen. Voor een verrassend effect kun je hem op tafelhoogte hangen. Zo heb je ook tijdens het eten uitzicht op een gezellig vlammenspel. Hier geldt hetzelfde als bij de vrijstaande variant, stekker erin en genieten.

Een inzethaard

Heb jij al een open haard en is het tijd voor verandering zonder dat de bestaande open haard zijn karakteristieke glorie verliest? Door middel van een elektrische inzethaard blijft alles behouden en creëer je in een handomdraai extra sfeer. Ideaal als je niet zit te wachten op een grote verbouwing en direct voor een kleine investering een verbetering wilt.

Een inbouwhaard

Een elektrische inbouwhaard kan een bestaande, traditionele, haard vervangen of kan op elke gewenste plek ingebouwd worden. Handig is om van te voren een tekening te maken, zodat duidelijk is wat het resultaat moet gaan worden. Vooral als je het bijvoorbeeld met een meubel wilt combineren. Tevens biedt dit type elektrische sfeerhaard de optie om tv, speakers en soundbar in het geheel te integreren.

Vragen over dit onderwerp? Stuur je vragen op naar [email protected].

Dit is een partnerpagina. De redactie van EW is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Droomkachels

De toekomst van de houtkachel ligt onder vuur

Het milieu is voor iedereen van groot belang, wat inhoudt dat er met zorg mee om moet worden gegaan. Op dit moment is er een negatieve tendens rondom houtkachels. In verschillende woonwijken in Nederland heeft men lokaal overlast door houtkachels die gestookt worden door buurtbewoners. Uiteraard geldt dit niet voor eenieder met een houtkachel. Het … Continued

Lees verder