Premium Lock Banken vinden ons niet meer aardig – en dat is wederzijds

20 februari 2023Leestijd: 3 minuten
V.l.n.r. hoofdkantoren ING, Rabobank en ABN Amro. Foto's: ANP.

Hun kantoren zijn bijna allemaal gesloten, betaalpakketten worden in recordtempo duurder en terwijl de hypotheekrente explodeert, beginnen spaarrentes nog altijd met het cijfer nul. Banken doen niet eens meer hun best om sympathiek gevonden te worden, schrijft Roelof Bouwman.

 Roelof Bouwman (1965) is historicus en journalist. Hij schrijft wekelijks over politiek, geschiedenis en media.

Iedereen die op een rommelmarkt of in een kringloopwinkel weleens een oud tijdschrift heeft doorgebladerd, zal het direct zijn opgevallen: wat een enorme hoeveelheid advertenties. Vooral in de jaren zeventig en tachtig stonden week- en maandbladen er bol van.

Tot de fanatiekste adverteerders behoorden destijds de banken. Ze besteedden reusachtige reclamebudgetten aan het binnenhalen van zoveel mogelijk nieuwe klanten. Die werden vaak al op jonge leeftijd aangesproken.

Fameuze campagnes en gratis spullen

Legendarisch is de in 1976 gelanceerde leus ‘Giroblauw past bij jou’. Het betrof een campagne van de Postgiro/Rijkspostspaarbank, een voorloper van ING. Met in de hoofdrol modieuze, in blauwe (jeans)outfits gestoken jongeren. Een bank, symbool bij uitstek van de gevestigde orde, die zich in woord en beeld een jeugdig, bijna anti-autoritair imago probeerde aan te meten – dat was nog nooit vertoond. Fameus in die tijd was ook de reclameslogan ‘De NMB denkt met u mee’, van de Nederlandse Middenstandsbank. Plots raakte het nog altijd populaire werkwoord ‘meedenken’ in zwang.

De reclamecampagnes van de banken gingen gepaard met aantrekkelijke welkomstaanbiedingen. Naast forse spaarrentes waren er bonussen of premies die konden oplopen tot wel 15 procent. Ook kregen nieuwe klanten standaard een opbergmap cadeau, voor de papieren bankafschriften die elke week kosteloos werden verstuurd. Verder waren er gratis betaalcheques, gratis bankpassen en portvrije enveloppen voor het versturen van betalingsopdrachten.

Lees ook dit commentaar van Arendo Joustra: Banken moeten waterdicht zijn, overheid komt weg met steekproeven

Die betalingsopdrachten werden vaak handmatig verwerkt: in statige bankkantoren op dure, prestigieuze locaties. Kleinere bijkantoren bestonden ook: er was in Nederland nauwelijks een gehucht zonder bankfiliaal.

Je moet kantoren tegenwoordig met een loep zoeken

Die wereld heeft opgehouden te bestaan. Banken zetten al een tijd vol in op online bankieren. De gevolgen laten zich raden.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.