Bram Hahn Premium Corner

Hoera. We mogen weer een prik!

02 augustus 2022Leestijd: 4 minuten

Goed dat de overheid in september weer een grote vaccinatiecampagne begint, schrijft Bram Hahn. Zeker nu duidelijk wordt dat burgers en bedrijven steeds minder te porren zijn voor maatregelen om besmettingen te voorkomen.

Al vroeg in de pandemie wezen veel virologen er al op dat het coronavirus de wereld met een beetje pech zeker een jaar of vijf in zijn greep zou kunnen houden. Ze zaten er met die voorspelling helaas niet naast.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Wat ze daarbij destijds niet voor mogelijk hadden gehouden, is dat er binnen een jaar tijd diverse vaccins beschikbaar zouden zijn die de ernstigste gevolgen van besmetting met het coronavirus in het overgrote deel van de gevallen kunnen voorkomen. Wie is gevaccineerd, heeft een beduidend kleiner risico om zo ziek te worden dat hij in het ziekenhuis terechtkomt, of zelfs sterft.

Zomer waarin corona iets uit een ver verleden lijkt

In een zomer waarin zo’n beetje alles weer als vanouds lijkt – verre vliegvakanties, festivals, nergens meer testen of een vaccinatiebewijs, nauwelijks nog mondkapjes te bespeuren – kan het toch geen kwaad nog eens stil te staan bij de fenomenale wetenschappelijke prestatie die dat mede heeft mogelijk gemaakt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,60 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.