Arendo Joustra Premium Corner

Een kernoorlog en andere jij-bakken van Poetin

12 mei 2022Leestijd: 2 minuten

Aan de talkshowtafels klinkt dat Poetin echt geen kernwapens zal inzetten. Zoals  eerder klonk dat de Britten echt niet voor een Brexit kiezen. Maar niet alles in de politiek is een gevolg van een rationele afweging, stelt Arendo Joustra.

Nogal wat deskundigen wisten begin dit jaar heel zeker dat Rusland zijn buurland Oekraïne ‘nooit’ zou aanvallen. Nationale knuffelclown Maarten van Rossem achtte het, de avond voor de Russische inval, zelfs uitgesloten. Twee weken eerder had hij, eveneens in Op1, NAVO-medewerker David van Weel, die zijn grote zorgen over een invasie uitte, afgeschilderd als paniekzaaier. ‘Allemaal bluf.’

Lees verder onder de tweet

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Van Rossem is wijselijk van de buis verbannen als het om de oorlog gaat, maar zo’n beetje alle resterende deskundigen weten het ook nu weer heel zeker. Vladimir Poetin zal het nucleaire wapen niet inzetten, omdat hij dan zijn land in grote ellende zal storten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.