Premium Lock Nederland steunt islamitisch fascisme, maar vermaalt gewone moslims die geen vlieg kwaad doen

16 april 2022Leestijd: 4 minuten
Moslims buiten tijdens het ochtendgebed in de Mevlana Moskee in Rotterdam. Foto: ANP LEX VAN LIESHOUT

Uw vriendelijke islamitische slager wordt door de Nederlandse staat bestempeld als fraudeur wanneer hij doneert aan een moskee, schrijft Zihni Özdil. Maar voor het islamitisch fascisme is diezelfde Nederlandse staat poeslief.

Zihni Özdil (1981) is historicus. Hij schrijft elke zaterdag een column voor ewmagazine.nl.

Stel, je bent een slager. Je maakt, net als elke mkb’er, lange dagen en je werkt keihard. Je zuurverdiende centen wil je ook een maatschappelijke bestemming geven. Net als elke mkb’er hoort te zijn, ben je conservatief. Religie, gezin en gemeenschapszin zijn belangrijke waarden voor jou. Je hebt een hekel aan onrecht. Je wilt dat de jeugd godvruchtig blijft en niet het criminele pad opgaat. Daarom doneer je aan de plaatselijke moskee. In elk normaal land zou je dan door de staat met alle egards, respect en waardering worden bejegend.

Maar niet in Nederland.

Belastingdienst discrimineerde bij controle aangifte inkomstenbelasting

Twee weken geleden bleek uit een rapport van PwC dat de afdeling MKB van de Belastingdienst ook discrimineerde bij de controle van de aangiftes inkomstenbelasting. Hoe dat precies ging is zo onvoorstelbaar, dat het me niet lukt om het bondig samen te vatten. Daarom een citaat uit het PwC-rapport:

‘De handleiding bij de giftenquery beschrijft in alle jaren dat giften met in het tekstveld “moskeeën” of “moskee als periodieke gift” als risico op fraude moeten worden aangemerkt. (…) Waarborgen om te voorkomen dat aangiften met een giften [sic] aan een moskee met een ANBI-status, welke aftrekbaar zijn, niet worden aangemerkt als frauderisico, hebben wij niet aangetroffen in de beschikbare documentatie. Daarnaast hebben wij in de handleidingen van 2016 bij de giftenquery dat giften aan “kerkelijke instellingen alleen met hoofdletters in gevuld [sic] door allochtonen” als risico op fraude moeten worden aangemerkt. Evenzo constateren wij dat in 2016 in de giftenquery nationaliteitscodes zijn opgenomen, en dat de handleiding stelt dat dit “Zeker bij giften een belangrijk gegeven” is. Daarnaast bevat de lijst van instellingen waaraan giften boven een drempelwaarde altijd als fraude moet worden aangemerkt, bij twee organisaties een voetnoot “mits niet autochtoon”. Deze voetnoot heeft geen verdere toelichting.’

Alsof een dronken oom de macht krijgt bij de Belastingdienst

U leest het goed. Alsof die ene dronken oom op de familiebarbecue, die nooit het dorp uitkomt, die nooit een kleurling spreekt, die altijd begint te schelden op ‘buitenlanders’, plots de macht krijgt bij de Belastingdienst.

Dat degenen die deze fraudelijsten opstellen nog nooit ook maar één moslim in hun leven hebben gesproken, kan ik u garanderen. Want anders hadden ze geweten dat vrome moslims die doneren aan moskeeën dat nimmer doen om te frauderen. Mkb-fraude plegen is zowat de grootste zonde in die kringen. Aan een moskee doneren zou een mkb’er juist op een speciale lijst van niet-fraudeurs moeten zetten. Maar dat weten de dronken islamofobe ooms bij de Belastingdienst niet.

Islamofascistische gesteund door de Nederlandse staat

Wat is er dan wel mis met de islam in Nederland? Al meer dan dertig jaar krijgen rijke, machtige, islamofascistische organisaties van de Nederlandse staat alle ruimte om hun tentakels uit te steken.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw