Robbert de Witt Premium Corner

Dankzij Poetin is de NAVO een alliantie waarvan iedereen lid wil worden

16 april 2022Leestijd: 2 minuten

Dat Zweden en Finland, na decennia voorzichtig optreden, lid willen worden van de NAVO, is goed nieuws, schrijft Robbert de Witt. Want het zijn voorbeeldige democratische landen die welvarend genoeg zijn om een serieuze bijdrage te leveren aan dit bondgenootschap van vrije landen.

Ongetwijfeld wordt er vanuit het Berlaymont-gebouw in hartje Brussel jaloers gekeken naar dat andere hoofdkantoor, dat van de NAVO amper 6 kilometer verderop.

Want de Europese Unie zag de afgelopen jaren een van de sterkste lidstaten vertrekken, en  armere landen willen juist lid worden. Het welvarende Verenigd Koninkrijk eruit, op de deur kloppen landen als Turkije, Montenegro, Noord-Macedonië, Servië, Albanië, Kosovo en Bosnië-Herzegovina. En wie weet straks Oekraïne.

Hoe anders is dat bij de NAVO.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.