Arendo Joustra Premium Corner

Daar gaan we weer: kabinet verhoogt lasten voor burgers en bedrijven

19 april 2022Leestijd: 2 minuten

Alsof alles bij de overheid op rolletjes loopt en nergens kan worden bezuinigd. In plaats van ook in eigen vlees te snijden, kiest Rutte IV voor het verhogen van de lasten voor burgers en bedrijven, stelt Arendo Joustra vast.

Daar gaan we weer. De overheid komt geld tekort en het enige wat het kabinet kan verzinnen, is meer geld van burgers en bedrijven ­vragen. Terwijl elk huishouden in zo’n situatie niet alleen kijkt naar het vergroten van zijn inkomsten, maar ook naar het verminderen van de uitgaven: waarop kan worden bezuinigd?

Laat de overheid ook eens op deze manier naar zichzelf kijken. Zijn alle ooit overeengekomen uitgaven nog steeds nodig? Werken de maatregelen wel? Kan het niet goedkoper? Zijn alle subsidies wel doelmatig? Moet Nederland echt 60 miljard euro uitgeven teneinde – op papier – de opwarming van de aarde tegen te gaan en de uitstoot van stikstof te verminderen?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.