Premium Lock Grote onrust in het land van The Voice: BN’ers in angstige spanning

16 januari 2022Leestijd: 4 minuten
Finale van The Voice of Holland. Foto: ANP

Het programma The Voice gold als hoogtepunt van het familie-amusement. Het werd een belangrijk exportproduct dat in tal van landen onder licentie wordt uitgezonden. Niet vreemd dat heel Nederland in rep en roer is over de aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag, schrijft Philip van Tijn.

Ik kan er niet omheen. De Zaak Djokovic heeft de gemoederen danig beroerd, de Pandemie is nog steeds niet klaar met ons, ook al is Hugo de Jonge intussen bezig 100.000 huizen te bouwen, en het nieuwe kabinet oogt nu al sleets. Voor ons en de samenleving belangrijke zaken, maar niets haalt het bij de beroering, nee, het ongeloof, de verbijstering die is veroorzaakt door het Grensoverschrijdend Gedrag bij The Voice of Holland. Neemt u van mij aan: als heel Nederland, van Chantal Janzen tot Martijn Krabbé, in shock is, is er echt iets aan de hand.

Philip van Tijn is bestuurder, toezichthouder en adviseur. Hij schrijft wekelijks een blog over de actualiteit.

Eerst de feiten. Geen. Raar maar waar. Alleen een aankondiging van BNNVARA zaterdagochtend, dat aanstaande donderdag het programma BOOS (van het nieuwe wonderkind Tim Hofman) onthullingen zal doen over wat zich achter de schermen van The Voice of Holland allemaal afspeelt. Alsof Poetin vandaag aankondigt dat hij aanstaande vrijdag zal laten weten of hij Oekraïne binnenvalt.

Onmiddellijk na de aankondiging begon het gereutel en gedreutel, deed iedereen zijn behoefte, verklaarden alle BN’ers van Nederland dat zij geschokt waren en dat, als er wat aan de hand zou zijn, zíj er in elk geval niets mee te maken hadden. Uit alle hoeken en gaten kwamen advocaten van BN’ers en ‘het management’ van artiesten met verklaringen dat hún cliënt in elk geval helemaal vrijuit gaat.

Publieke zelfkastijding hoort erbij

Op één uitzondering na: Jeroen Rietbergen, de zogeheten bandleider van het programma. U hoeft zich niet te verontschuldigen als u nog nooit van hem hebt gehoord, maar als ik u vertel dat hij de partner (echtgenoot zelfs, geloof ik) is van Linda de Mol, die weer een broer heeft, John, die de grote man is van The Voice en nog ontelbaar veel andere programma’s, die de wereld ooit Big Brother heeft geschonken en die de grootvorst is van de Nederlandse televisie, dan bent u weer helemaal bij.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw