Jeroen van Wensen Premium Corner

Marktwerking bij de zorgpolis krijgt steeds meer vorm

11 december 2021Leestijd: 3 minuten

Zorgverzekeraars concurreren dit jaar weer iets meer op premie. Een signaal dat de markt zijn werk steeds beter doet. Maar de echte prijzenslag is pas volgend jaar te verwachten, als de bedrieglijke collectiviteitskorting op de zorgpolis (hopelijk) verdwijnt, schrijft Jeroen van Wensen.

Dit jaar viert de marktwerking in de zorg haar vijftiende verjaardag. Om dat feest luister bij te zetten, zijn de zorgverzekeraars met hun tarieven nog wat scherper aan de wind gaan varen.

Premieverschillen waren niet eerder zo groot

Uit het jaarlijkse onderzoek van EW naar de premies van de zorgverzekeringen, blijkt het verschil tussen de goedkoopste en duurste verzekering niet eerder zo groot te zijn als in 2022.

Zo kiest u een nieuwe zorgpolis: Lees de 10 tips van EW

Tussen ZieZo Selectief (108,25 euro per maand) en a.s.r. Eigen Keuze (152,90 euro) zit 44,65 euro per maand verschil. Op jaarbasis is dat 535,80 euro. De eerste polis is een naturaverzekering, met een beperkt aantal zorgverleners waar je als verzekerde terechtkunt. De verzekering van a.s.r. is een restitutiepolis, een verzekering waarbij je alle vrijheid hebt en de zorgverlener kunt kiezen die je wenst.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.