Philip van Tijn Premium Corner

De overdreven gekwetstheid van Sylvana Simons

12 december 2021Leestijd: 5 minuten

Een debat in de Tweede Kamer ontspoorde. Ockje Tellegen (VVD) werd om haar optreden afgebrand en tegelijkertijd werd Sylvana Simons (BIJ1) heilig verklaard. Nogal overdreven, vindt Philip van Tijn.

Philip van Tijn is bestuurder, toezichthouder en adviseur. Hij schrijft wekelijks een blog over de actualiteit.

Een lid van de Tweede Kamer roept in een commissievergadering ongevraagd iets in haar microfoon, terwijl een collega-Kamerlid probeert een verhaaltje te houden. Ze eist vervolgens van de voorzitter het woord, wat deze weigert, met de toelichting: ‘U krijgt het woord als ik u het geef en u hebt het nu niet. U hebt niet meer rechten dan anderen.’ Tot zover glashelder en een abc’tje. Jaren hebben we ook in Nederland genoten van John Bercow, de flamboyante voorzitter van het Britse Lagerhuis (‘Order, order!’) voor wie deze kwestie een peulenschilletje zou zijn geweest.

En misschien was het in Nederland ook onopgemerkt gebleven, als het ‘slachtoffer’ niet Sylvana Simons was geweest. Ooit presentatrice op radio en tv, maar nu lid van de Tweede Kamer. Nou ja, lid, zelf noemt ze het voorzitter, alleen zijn er geen andere fractieleden in haar eenmansfractie.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.