Premium Lock Nederland faalt opnieuw bij vaccinatie

09 november 2021Leestijd: 3 minuten
Vaccinatie van ouderen begin 2021. Foto: ANP

Net als bij de start van de vaccinatiecampagne loopt Nederland hopeloos achter bij het verstrekken van booster shots. Waarom moet het wiel hier telkens opnieuw worden uitgevonden, vraagt Bram Hahn zich af.

Prik

In juli schreef Marieke ten Katen over de zogeheten booster shots: Is een derde prik wel of niet nodig?

Sinds afgelopen juni worden in Israël zogeheten booster shots van het coronavaccin verstrekt, een extra dosis van een vaccin om het afweersysteem een duwtje te geven. Dat wordt nodig geacht bij ouderen en kwetsbaren wier immuunsysteem sowieso al niet meer optimaal functioneert, zeker toen bleek dat het effect van vaccinatie in de loop van de tijd afneemt. Sinds eind augustus kan iedere Israëliër vanaf twaalf jaar zo’n booster krijgen en inmiddels is het daar zelfs een vereiste voor een geldig coronatoegangsbewijs.

In Nederland zal dat pas vanaf december gebeuren: eerst de circa 900.000 tachtig-plussers, vanaf januari zijn ook zestigers aan de beurt. Bijna elke maatregel, en bijna elke actie in deze coronacrisis komt in Nederland later dan in landen die in hetzelfde schuitje zitten.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw