Bram Hahn Premium Corner

Nederland faalt opnieuw bij vaccinatie

09 november 2021Leestijd: 3 minuten

Net als bij de start van de vaccinatiecampagne loopt Nederland hopeloos achter bij het verstrekken van booster shots. Waarom moet het wiel hier telkens opnieuw worden uitgevonden, vraagt Bram Hahn zich af.

Prik

In juli schreef Marieke ten Katen over de zogeheten booster shots: Is een derde prik wel of niet nodig?

Sinds afgelopen juni worden in Israël zogeheten booster shots van het coronavaccin verstrekt, een extra dosis van een vaccin om het afweersysteem een duwtje te geven. Dat wordt nodig geacht bij ouderen en kwetsbaren wier immuunsysteem sowieso al niet meer optimaal functioneert, zeker toen bleek dat het effect van vaccinatie in de loop van de tijd afneemt. Sinds eind augustus kan iedere Israëliër vanaf twaalf jaar zo’n booster krijgen en inmiddels is het daar zelfs een vereiste voor een geldig coronatoegangsbewijs.

In Nederland zal dat pas vanaf december gebeuren: eerst de circa 900.000 tachtig-plussers, vanaf januari zijn ook zestigers aan de beurt. Bijna elke maatregel, en bijna elke actie in deze coronacrisis komt in Nederland later dan in landen die in hetzelfde schuitje zitten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.