Laat het christendom met rust

09 oktober 2021Leestijd: 5 minuten
Kerkgangers in IJmuiden. Foto: ANP.

Al zestig jaar is christenen pesten de grootste hobby van progressief Nederland, schrijft Zihni Özdil. Het is genoeg geweest.

‘Maar dat betekent dus dat wij besluiten wat deugt?’

Zo eindigt een beleefde, doch verhitte WhatsApp-conversatie in april 2018. Ik ben op dat moment lid van de Tweede Kamer voor een groene en linkse partij. Op Twitter had ik aangekondigd schriftelijke vragen te gaan stellen over de financiering van Nederlandse moskeeën en (weekend)scholen door islamitische dictaturen. Het doel van die islamitische dictaturen, zoals Saudi-Arabië, is om met de inzet van hun oliegeld jongeren in Nederland te vergiftigen met antisemitisme, haat tegen lhbtiqa+, haat tegen het Westen en afkeer van de democratie.

Strijd tegen salafisme past perfect bij groene, linkse politiek, dacht ik

Zihni Özdil (1981) is historicus. Hij schrijft elke zaterdag een column voor ewmagazine.nl.

In alle opzichten zaken waartegen groene en linkse politici in de hele wereld strijden. Kat in het bakje, dacht ik, naïef als ik was.

Want terstond kreeg ik een app van een progressief kopstuk, op dat moment lid van het Europees Parlement, van diezelfde Nederlandse groene en linkse partij. Dat ik die schriftelijke vragen echt niet moest gaan stellen.

‘Dit gaat specifiek om geldstromen uit onvrije landen, dictaturen die een zeer intolerante en ook voor Nederlandse moslims schadelijke ideologie verspreiden,’ leg ik uit, al vermoedde ik dat zij dit ergens ook wel weet.

En Soros in Hongarije? Mag hij daar dan ook geen ngo’s financieren? werpt het progressieve kopstuk tegen.

‘Soros is geen dictatoriaal land,’ probeer ik nog, enigszins moedeloos, uit te leggen.

Tevergeefs.

‘Wij’ moeten niet ‘besluiten wat deugt’, houdt ze vol.

Dat ze zelf carrière heeft gemaakt door continu te ‘besluiten wat deugt’ inzake de Hongaarse premier Viktor Orbán en Hongarije was blijkbaar irrelevant.

Progressief kopstuk weigert taart van jubilerende SGP te eten

Een ander voorbeeld. De SGP bestaat in 2018 honderd jaar. Om dat te vieren, sturen de staatkundig gereformeerde collega’s elke andere fractie in de Tweede Kamer een mooie oranje taart met het SGP-logo erop. Leuk en attent. In de fractievergadering van mijn groene en linkse partij weigert een vrouwelijk kopstuk principieel van de SGP-taart te eten. ‘Die partij staat zo ver af van waar ik voor sta,’ zegt ze. Volkomen te begrijpen. Want politiek gaat zeer zeker om, als je het in die termen wil gieten, wat je wel of niet vindt deugen. En principes vergen ook principiële grenzen.

Lees ook deze spraakmakende column van Zihni Özdil terug: De Joodse lezer interesseert mij niet

Ware het niet dat dit Kamerlid het mij in dezelfde adem altijd moeilijk maakte in fractievergaderingen wanneer ik, als woordvoerder integratie, mijn groene en linkse idealen wilde omzetten in het bestrijden van de islamitische SGP, zonder uitzondering ook nog eens ideologisch gestut vanuit het buitenland.

Gulen-sekte werd goedgepraat

Tegen salafisme moest ik van haar bijvoorbeeld niet zo ongenuanceerd tekeergaan, want ‘er zijn ook vreedzame varianten’. Van de Gulen-sekte moest ik van haar al helemaal afblijven. Want ze kende een paar mannen van de Gulen-sekte. En dat waren echt wel aardige mannen hoor, zei ze. Dat diezelfde Gulen-sekte een oerconservatieve, fascistoïde religieuze sekte is die, ondanks het knuffelbare masker dat ze in het Westen draagt, zelfs een couppoging heeft ondernomen in Turkije, was evenwel irrelevant.

Deze voorbeelden zijn geenszins een afrekening. Het is ook niet persoonlijk bedoeld. Ik had ook voorbeelden kunnen geven uit mijn carrière aan de progressieve bolwerken die Nederlandse universiteiten zijn of in de progressieve Nederlandse massamedia.

Het gaat me om het illustreren van een algemeen punt. En dat is dat de discrepantie in hoe progressief Nederland het christendom bestrijdt en tegelijk de meest fascistische varianten van de islam beschermt, als je er nuchter naar kijkt, grotesk is.

Hun progressieve kwezelarij der lage verwachtingen ten aanzien van kleurlingen in Nederland, tot en met het actief stimuleren van islamistisch fascisme aan toe, heeft inmiddels karikaturale proporties gekregen.

Sinds Ezel-proces Reve is christendom in Nederland vleugellam

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Sinds het Ezel-proces van Gerard Reve in de jaren zestig is het christendom in Nederland vleugellam. Christenen belachelijk maken, vernederen, denigreren dan wel hun rechten afpakken, is sindsdien bon ton. In cartoons, in cabaret, in opiniestukken, in boeken en, ook, in de progressieve politiek. Lekker makkelijk en risicoloos. Geen christen in Nederland zal je keel doorsnijden als je zijn religie aanvalt.

Deze week genoot progressief Nederland weer van een ‘triomf’. Een verbod op de beginselverklaring die sommige christelijke scholen ouders vragen te ondertekenen om de identiteit van de school te onderschrijven.

Poeh. Moedig hoor.

Intussen subsidieert Nederland nog steeds de Grijze Wolven – letterlijk Turkse nazi’s – voor ‘de integratie’.

Krijgt het Moslimbroederschap – ooit opgericht met als inspiratie Hitler – vooral sinds de fatwa in 2010 van religieus leider Yusuf al-Qaradawi dat je in het Westen mag liegen om liberaal over te komen, zolang je maar sluipenderwijs de instituten infiltreert, alle ruimte van Nederland om zijn tentakels uit te breiden.

Ik kan pagina’s lang doorgaan met voorbeelden van daadwerkelijk religieus fascistische organisaties in Nederland, waarover progressief Nederland willens en wetens de schouders ophaalt.

Christendom is de basis van de Nederlandse identiteit

De realiteit is dat het christendom de basis is van de Nederlandse identiteit. Van de Statenbijbel – waardoor we een eenheidstaal hebben – tot de boodschap van Jezus van ultieme vergeving en naastenliefde: de waarden waarvoor het christendom staat, dienen in Nederland juist te worden gekoesterd en beschermd.

ProtestantDe Reformatie heeft een enorme invloed uitgeoefend op de wereldgeschiedenis. In Protestant komen vele aspecten aan bod van het geloof dat zo’n belangrijk stempel heeft gedrukt op de ontwikkeling van de westerse beschaving. Dit boek bevat interviews en beschouwingen uit EW met de protestantse levensovertuiging als middelpunt.

Protestant kost € 15 en is te bestellen via shop.ewmagazine.nl of bel 020-8947553.

Alleen al dat ze de laffe vernederingen door zogenaamde progressievelingen vreedzaam ondergaan, getuigt van de verheven beschaving der Nederlandse christenen.

Ik ben (nog) geen christen. Dus ik zal deze column niet eindigen met mijn andere wang keren. Maar met een hartstochtelijke oproep aan iedereen in Nederland die onze geschiedenis, cultuur, beschaving en identiteit liefheeft: het is na zestig jaar onophoudelijke pesterijen meer dan genoeg geweest. Pik niet langer dat het Nederlandse christendom op het publieke schavot wordt gezet door zogenaamde progressievelingen.

Spreek je uit.

En kom in verzet.

Het prachtige aan het christendom is dat het een tautologie zou zijn geweest als ik aan ‘verzet’ de term ‘vreedzaam’ had toegevoegd.