Robbert de Witt Premium Corner

Rusland onder Poetin: zelfs communisten klagen over kiesfraude

20 september 2021Leestijd: 2 minuten

Welbeschouwd heeft Poetin afgelopen weekeinde een zege behaald die je net zo goed als nederlaag kunt zien, schrijft Robbert de Witt. Want ondanks een lange repressiecampagne, verliest zijn partij Verenigd Rusland parlementszetels. Zelfs als er amper oppositie over is, lopen kiezers nog weg.

De buit is binnen, zal Vladimir Poetin vanochtend bij het opstaan hebben gedacht. Koste wat het kost moest zijn partij Verenigd Rusland een meerderheid behalen in het Russische parlement, de Doema. Missie geslaagd, vermoedelijk haalt de regeringspartij ongeveer 300 van de 450 zetels.

Dat is belangrijk voor Poetin, omdat hij zo besluiten zonder al te veel problemen kan laten afstempelen door de volksvertegenwoordiging. En hij kan de rest van de wereld erop wijzen dat de Russen toch echt in ruime meerderheid achter hem staan.

Veel keuze hebben de Russen niet

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.