Premium Lock De westerse decadentie is de kracht van het jihadisme

10 september 2021Leestijd: 4 minuten
Training van Taliban. Foto: ANP

Het is na twintig jaar triest gesteld met de strijd tegen islamitisch terrorisme, schrijft Afshin Ellian. Het Westen geeft Afghanistan aan Al-Qa’ida, terwijl de regeringen op de hoogte waren dat het zelf opgebouwde land in handen van de jihadisten zou vallen.

Eindelijk, na twintig jaar mag morgen ook Al-Qa’ida in Afghanistan 9/11 vieren. U bent misleid en gemanipuleerd door de Amerikaanse regering. De Amerikaanse regering creëerde een sfeer alsof de Taliban zijn veranderd en alsof ze van Al-Qa’ida afgesneden zijn. Nu moeten ze de volgende stap orkestreren: de erkenning van de Islamitische Staat van Afghanistan.

Prof.mr.dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Hij schrijft wekelijks onder meer over de idealen en vrijheden van de westerse cultuur.

Een volledig door het Westen opgebouwde infrastructuur – bestaande uit huizen, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, scholen, wegen, vliegvelden, wapens, oorlogsvoertuigen en communicatiesystemen zoals internet, satelliet en telefoonverkeer – gaf de Amerikaanse regering onvoorwaardelijk aan islamitisch terrorisme. Dit is de onweerlegbare waarheid.

Bin Laden gered

De jihadistische feestvreugde bereikte zijn hoogtepunt met de terugkeer van Amin ul-Haq, de veiligheidschief van wijlen terroristenleider Osama bin Laden. Triomfantelijk, onder begeleiding van Talibanstrijders, keerde hij een paar dagen na het vertrek van Amerikanen uit Kabul, via Nangarhar terug. Amin ul-Haq was de commandant van ‘Black Guard’, de elitetroepen van Al-Qa’ida. Amin wist Bin Laden uit de Tora Bora-grotten te redden. Dat is een van de grootste ‘verdiensten’ van Amin.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw