Jeroen van Wensen Premium Corner

50PLUS heeft gelijk. Nieuw pensioencontract is ingewikkeld en risicovol

22 september 2021Leestijd: 2 minuten

De Eerste Kamerfracties van CDA, 50PLUS en FVD maken zich zorgen over de pensioenhervormingen: te ingewikkeld, te risicovol. Goed dat Den Haag begint te onderkennen dat het nieuwe pensioenstelsel nog lang niet deugt, schrijft Jeroen van Wensen.

50PLUS heeft deze week, met de steun van CDA en FVD, Kamervragen ingediend over onder meer ‘het nieuwe pensioencontract’. Dat wordt, zoals het er nu naar uitziet, het gangbare contract in het nieuwe pensioenstelsel.

Het nieuwe pensioencontract lijkt eenvoudig

Bij de middelloonregeling, de huidige meest gangbare regeling, hangt de  hoogte van de pensioenuitkering af van het aantal dienstjaren, het gemiddeld verdiende loon en de dekkingsgraden van de pensioenfondsen – de maatstaf om te zien of fondsen voldoende geld in kas hebben.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.