Premium Lock Vertrek Van Nieuwenhuizen: verschrikkelijke Haagse vaandelvlucht

31 augustus 2021Leestijd: 3 minuten
Cora van Nieuwenhuizen vertrekt voortijdig als minister. Foto: ANP

Dienaren van de Kroon zijn ook al niet meer wat ze zijn geweest. Twee ervan verlieten afgelopen tijd hetzelfde ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Op 19 juli nam staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) ontslag en nu minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD). Een verschrikkelijke vaandelvlucht, schrijft Carla Joosten. Nota bene het departement dat de trots van Nederland – de strijd tegen het water – belichaamt, werd onthoofd.

Het vertrek van een minister voor een nieuwe baan, is een schandvlek voor de politiek die blijkbaar nog minder voorstelt dan menig burger toch al denkt. Dat geldt ook voor een demissionair minister.

Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser (VVD) mag als demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat op de winkel passen tot er een nieuw kabinet is. Een vrouw die nog geen idee heeft wat ze straks gaat doen, zoals ze aan EW vertelde. Dat is de juiste houding.

Lees ook dit interview met minister Barbara Visser (VVD) 

Maar niet iedereen is zo geduldig. De kabinetsformatie duurt zo lang dat Haagse spelers de benen beginnen te nemen. En waarvoor? Voor een nieuwe baan. Minister of staatssecretaris zijn is blijkbaar gewoon een baan. Onderdeel van een carrière.

Cora van Nieuwenhuizen wordt per 1 oktober voorzitter van Energie-Nederland.

Er is helemaal niets mis met lobbyisten die zich inzetten voor een branche. Zeker niet voor de energiesector, die geen kleintje is en zich moet bekommeren om de energietransitie. Bedrijven en organisaties moeten ook maar hun weg zien te vinden in Den Haag en wat is mooier om een leider te hebben die de spelonken van de macht kent?

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw