Gerlof Leistra Premium Corner

Politie had Peter R. de Vries moeten beveiligen

07 juli 2021Leestijd: 2 minuten

De moordaanslag op Peter R. de Vries is ook een aanslag op de rechtsstaat. Sinds een jaar is hij de vertrouwenspersoon van de kroongetuige tegen liquidatieverdachte Ridouan Taghi. Dat De Vries volgens de politie op diens ‘dodenlijst’ stond, weerhield hem er niet van zijn werk te doen. Beveiliging wilde de Vries niet, maar had hij toch moeten krijgen, stelt Gerlof Leistra.

Als geen ander wist Peter R. de Vries dat zijn leven gevaar liep. Met zijn optreden als vertrouwenspersoon voor de kroongetuige tegen Taghi zette hij zichzelf nog meer in de schijnwerpers. Hoewel hijzelf geen behoefte had aan persoonsbeveiliging, had de politie hem moeten beschermen. De moord op Pim Fortuyn heeft geleerd dat mogelijke doelwitten zich die beveiliging soms moeten laten welgevallen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.