Premium Lock Hamer verdoet haar tijd door met belangenclubjes te praten

25 mei 2021Leestijd: 1 minuut
Mariëtte Hamer. Foto: ANP

De rij voor de Stadhouderskamer aan het Binnenhof is langer dan bij menige vaccinatiehal. Informateur Mariëtte Hamer (PvdA) houdt audiëntie voor elk belangenclubje dat wil meepraten over de koers van het land. Jongeren, getroffen ondernemers, de burgemeesters, de gebruikelijke belangengroepen van werkgevers en werknemers, en zelfs de directeur van de Efteling. Ze mogen allemaal op de koffie bij Hamer, schrijft Victor Pak.

Als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad is Hamer dat gewend, maar de formatie helpt het niet vooruit. Wie vertegenwoordigen haar gesprekspartners eigenlijk? Het zijn ongekozen, zelfbenoemde clubjes. Zie de ‘Jonge Klimaatbeweging’, een beweging zonder achterban die aan de formatietafel kan pleiten voor strenger klimaatbeleid ‘uit naam van de Nederlandse jeugd’.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw