Victor Pak Premium Corner

Hamer verdoet haar tijd door met belangenclubjes te praten

25 mei 2021Leestijd: 1 minuut

De rij voor de Stadhouderskamer aan het Binnenhof is langer dan bij menige vaccinatiehal. Informateur Mariëtte Hamer (PvdA) houdt audiëntie voor elk belangenclubje dat wil meepraten over de koers van het land. Jongeren, getroffen ondernemers, de burgemeesters, de gebruikelijke belangengroepen van werkgevers en werknemers, en zelfs de directeur van de Efteling. Ze mogen allemaal op de koffie bij Hamer, schrijft Victor Pak.

Als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad is Hamer dat gewend, maar de formatie helpt het niet vooruit. Wie vertegenwoordigen haar gesprekspartners eigenlijk? Het zijn ongekozen, zelfbenoemde clubjes. Zie de ‘Jonge Klimaatbeweging’, een beweging zonder achterban die aan de formatietafel kan pleiten voor strenger klimaatbeleid ‘uit naam van de Nederlandse jeugd’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.