Premium Lock Het voortbestaan van Israël staat op het spel

14 mei 2021Leestijd: 4 minuten
Raketten die vanuit Gaza op Israël worden afgeschoten. Foto: EPA.

In plaats van het welzijn van de eigen burgers voorop te stellen, offert de Palestijnse terreurgroep Hamas vele levens op voor de vernietiging van Israël. Volgens Afshin Ellian heeft Israël het recht om zich te verdedigen tegen de rakettenregen vanuit de Gazastrook, een aanval die Iran faciliteert.

Wat zou u doen als uw buurman ruim 1.600 stenen naar uw huis gooit? Ik kan me niet voorstellen dat u met deze buurman een kopje thee gaat drinken.

Dat is wat Israël is overkomen. De islamitische terreurbeweging Hamas vuurde zonder geldige reden honderden raketten af op Israël.

In Jeruzalem, de stad die buiten het heerschappijgebied van Hamas ligt, was een juridisch conflict gaande omtrent de huisvesting van een aantal Palestijnen in een bepaalde wijk. Maar dat heeft niks te maken met Hamas en Hamas-gebied, namelijk Gaza.

Huidige conflicten Midden-Oosten beginnen en eindigen in Teheran

Afshin Ellian

Prof.mr.dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap aan de Universiteit Leiden. Hij schrijft wekelijks onder meer over de idealen en vrijheden van de westerse cultuur.

Naar alle waarschijnlijkheid in opdracht, of aangemoedigd door de islamitische staat van Iran, begon Hamas een raketoorlog tegen Israël. De actuele conflicten in het Midden-Oosten beginnen in Teheran en eindigen daar. Het Iraanse regime bewapent en financiert de rebellenbeweging Houthi’s in Jemen, milities in Irak, het regime van president Bashar al-Assad in Syrië, Hezbollah in Zuid-Libanon, Hamas en de Islamitische Jihad in Gaza, Afghaanse milities, en talloze andere groeperingen. Dit alles hoort of leest u niet in westerse media.

De informatie dat ik hier met u deel, is geen geheime informatie. Het is allemaal te horen in toespraken van terreurleiders en Iraanse commandanten van de Islamitische Revolutionaire Garde op Arabische en Iraanse televisiezenders. Hier kunt u een toespraak bekijken van Ismail Haniyeh, de politiek leider van Hamas, die hij precies een jaar geleden hield.

De Islamitische Jihad is de tweede grote terreurbeweging in Gaza. Een paar dagen geleden vertelde Ramez Al-Halabi, de woordvoerder van de terreurbeweging, aan Al-Ahd TV (een televisienetwerk in Irak) over de warme banden met de Revolutionaire Garde van Iran en de hartelijke financiële en militaire steun van het Iraanse regime aan zijn terreurbeweging.

Lees verder onder de tweet

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Iraanse Gardisten: Iron Dome zal bezwijken onder rakettenaanval

Naar schatting liggen in Gaza zevenduizend raketten en talloze Iraanse zelfmoorddrones opgeslagen. De Iraanse Gardisten suggereren geregeld in de Iraanse media dat Iron Dome, het raketafweersysteem van Israël, ooit zal worden getest door een regen van raketten.

Lees dit stuk met infographic over het Iron Dome en meer: Israël heeft een antwoord op elk projectiel

In Iraanse animatiefilms en games is Israël al een aantal keer vernietigd. Hoe? Door een regen van raketten vanuit Iran, Syrië, Gaza en Zuid-Libanon. Volgens de Iraanse militaire strategen zal Iron Dome bezwijken onder zo’n rakettenaanval. Wat er momenteel gebeurt, is een test voor deze strategie. Daarom probeert Iran zo veel mogelijk raketten te vervoeren naar Syrië en via Syrië naar Libanon. Dat is ook precies waarom Israël geregeld raketopslagplaatsen van de Revolutionaire Garde in Syrië onder vuur neemt.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw