Gertjan van Schoonhoven Premium Corner

Links heeft haar teloorgang maar aan één ding te wijten: zichzelf

21 maart 2021Leestijd: 4 minuten

De zelfkritiek moet bij links nog een beetje op gang komen, en dat is voorzichtig uitgedrukt. Zelfs na de zeer teleurstellende (PvdA) tot rampzalige (GroenLinks, SP) verkiezingen van afgelopen week, ging het in dat deel van het politieke spectrum de afgelopen dagen naar beproefd recept weer vooral over wat er op (uiterst) rechts allemaal gebeurt en hoe eng dat is, of over zaken die welbeschouwd bijzaken zijn. Belangrijke bijzaken misschien, maar toch: bijzaken, schrijft Gertjan van Schoonhoven.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,60 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.