Gertjan van Schoonhoven Premium Corner

Wees alert op linksigheid die vanuit Amerika universiteiten verovert

25 februari 2021Leestijd: 1 minuut

Negentien jaar na Pim Fortuyn kan er opnieuw worden gestemd op de partij van een radicale Rotterdamse professor. Socioloog Willem Schinkel is het brein achter het radicale linkse Bij1, dat pleit voor compromisloze identiteitspolitiek. Alertheid voor die ideologie is gepast, schrijft Gertjan van Schoonhoven.

Het radicaal-linkse Bij1 – misschien wel ’s werelds eerste antiracistische hip-linkse woke-partij – is opgericht door de zwarte activist Sylvana Simons. Maar brein van Bij1 is een blanke, heteroseksuele man van zekere leeftijd: Willem Schinkel.

Illiberale woke-wetenschap ondermijnt academische vrijheid

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.