Jeroen van Wensen Premium Corner

Maak vaart met de onbelaste thuiswerkvergoeding

06 januari 2021Leestijd: 2 minuten

De thuiswerkeconomie zal ook na corona niet verdwijnen. Maar een handige fiscale faciliteit voor een bijpassende onkostenvergoeding voor de werknemer bestaat helaas nog niet. Wat Jeroen van Wensen betreft voert het kabinet die morgen in.

De loonbelasting levert de schatkist jaarlijks ongeveer 60 miljard euro op. En om die inkomsten op peil te houden, zit de overheid als een bok op de haverkist op de geldstroom tussen werkgever en werknemer.

Het is vooral niet de bedoeling dat loon onder de vlag van een of andere onkostenvergoeding onbelast bij de werknemer belandt. Slechts in een aantal gevallen geldt op deze hoofdregel een uitzondering, met de reiskostenvergoeding als bekendste voorbeeld.

Treuzelen met de onkostenvergoeding

Maar waar de overheid het reizen tussen thuis en kantoor fiscaal faciliteert, treuzelt zij met het toestaan van onbelaste onkostenvergoedingen voor het thuiswerken. De werkgever kan slechts in een beperkt aantal gevallen de kosten die de werknemer maakt, onbelast vergoeden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.