Eric Vrijsen Premium Corner

Premier praat onverstoorbaar door tijdens fluitconcerten: Rutte ten voeten uit

14 december 2020Leestijd: 4 minuten

VVD-premier Mark Rutte hield maandagavond 14 december vanuit het Torentje een historische toespraak: ‘Nederland gaat op slot.’ Enkele tientallen demonstranten rond de Hofvijver probeerden zijn woorden met fluitconcerten te verstoren. Rutte was onverstoorbaar en maakte er gebruik van, schrijft Eric Vrijsen.

Een rechtse politicus die tijdens een toespraak wordt lastig gevallen door linkse demonstranten, dat was een ritueel uit de jaren zeventig. En de politici wisten er wel raad mee.

Lees ook het commentaar van Bram Hahn over de maatregelen: Kerstlockdown is afscheid van de intelligente aanpak

Mark Rutte

VVD-leider Hans Wiegel werd op een partijavond onderbroken door een studentikoze tegenstander die hem toeschreeuwde: ‘Lul!’ Wiegel reageerde laconiek: ‘Aangenaam, mijn naam is Wiegel.’ Hij had de lachers op zijn hand.

CDA-minister Til Gardeniers (minister van Volksgezondheid) werd tijdens een toespraak voor Brabantse partijgenoten ruw onderbroken door linkse jongelui die haar standpunt over abortus aanvielen. Ze was er snel mee klaar: ‘Jouw soort ken ik!’ De zaal was het roerend met haar eens.

Rutte hoorde maandagavond het gefluit en gejoel van de virustegenstanders, terwijl hij zich in een ernstige toespraak rechtstreeks tot het volk van Nederland richtte. Kokend van woede moet hij hebben geconstateerd dat ze hem het spreken onmogelijk wilden maken. Hij ging onverstoorbaar door.

Lees verder onder de video

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De kijkers thuis denken eerst aan iets anders

Een politicus kan immers pas in de tegenaanval gaan op het moment dat ook televisiekijkend Nederland in de gaten heeft wat er gaande is.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.