Bram Hahn Premium Corner

Geen versoepelingen: slepende strijd tegen het virus duurt voort

08 december 2020Leestijd: 3 minuten

Het kabinet beweegt niet voor- of achteruit in de aanpak van de coronacrisis, constateert Bram Hahn. Versoepelingen zijn te risicovol, strengere maatregelen nog niet nodig, is het idee. Maar hoe krijgen we de R dan omlaag?

Zoals inmiddels gebruikelijk was de belangrijkste boodschap van de persconferentie over de coronamaatregelen alweer voortijdig uitgelekt: geen versoepelingen voor Kerst. Het blijft voorlopig bij maximaal drie gasten. Ook voor de horeca zit er de komende tijd geen verlichting van de maatregelen in.

Dat is zuur, maar begrijpelijk en ook conform het pad dat het kabinet eerder had geschetst: als het aantal IC-opnames en besmettingen niet voldoende daalt, is versoepeling niet mogelijk. Nu die cijfers inderdaad al weken tegenvallen, zelfs stijgen, is de consequentie dan ook logisch.

Geen versoepeling voor de horeca

Dat restauranteigenaren en hun personeel het water aan de lippen staat, is vreselijk, maar kan geen argument zijn om de boel dan maar open te gooien. Het is wel extra reden voor ruimhartige overheidssteun en voor burgers om lokale ondernemers die het zwaar hebben te steunen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.