Gerlof Leistra Premium Corner

Privacywet beschermt politie na wangedrag in privétijd

20 oktober 2020

Privacy biedt in de praktijk misdaad te vaak een schuilplaats, ook bij de politie zelf. Door de strenge privacywet wordt de aanhouding van een agent in privétijd niet automatisch gemeld aan zijn meerderen. Dat wangedrag zo onder de pet blijft, vindt Gerlof Leistra te bizar voor woorden: aanpassen die wet.

Na misdrijven buiten werktijd bleef een aspirant-agent van de Nationale Politie nog lang in dienst voordat hij werd ontslagen. De man – Youssef S. – moest na een zware snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren en kluste zonder toestemming bij als taxichauffeur, zo schrijft De Telegraaf  vanmorgen. S. bestuurde bovendien een auto waarvan de keuring was verlopen en droeg zijn uniform ook buiten werktijd. Omdat hij niets had gezegd tegen zijn chef, volgde pas anderhalf jaar later ontslag toen de feiten bekend werden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.