Robbert de Witt Premium Corner

Arabische handreiking aan Israël is een doorbraak van jewelste

14 augustus 2020Leestijd: 2 minuten

Eindelijk heeft Trumps dreigtactiek succes, en bij de Arabieren nog wel. Dat Israël en de Verenigde Arabische Emiraten normale betrekkingen aanknopen, kan met recht een historische doorbraak worden genoemd, schrijft Robbert de Witt.

Niemand beheerst de kunst van het onderhandelen zo goed als Donald Trump. Althans, als we Donald Trump moeten geloven. Maar in de drieënhalf jaar dat deze meester-dealmaker in het Witte Huis bivakkeert, boekte hij internationaal maar weinig succes met zijn onderhandelingstactieken.

Lees dit omslagverhaal terug Dreigen, draaien, succes: de methode Trump

Tot deze week. Want het nieuws – naar buiten gebracht door het Witte Huis – dat Israël en de Verenigde Arabische Emiraten een akkoord hebben gesloten en normale diplomatieke betrekkingen aangaan, is een groot succes. En zoals het ernaar uitziet, is dit dankzij Trumps dreigtactiek.

Lachen om het plan van Kushner

President Trump liet zijn schoonzoon Jared Kushner een vredesplan voor het Israëlisch-Palestijns conflict verzinnen. Daar werd om gelachen, want Kushner (zelf Jood) zou te veel op de hand van de Israëliërs zijn en te weinig kennis van zaken hebben. Het kon, kortom, niets worden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.