Gerry van der List Premium Corner

Islamisering van Hagia Sophia is een verontrustend signaal

24 juli 2020

Vandaag wordt de Hagia Sophia in Istanbul in gebruik genomen als moskee. De herbestemming van het museum past in een islamitisch offensief van president Erdogan. Een radicale moslim die niets zal nalaten om het christendom en het secularisme te ondermijnen, schrijft Gerry van der List.

Het is een daad met een sterk symbolische betekenis en een verontrustend signaal. Recep Tayyip Erdogan heeft besloten de Hagia Sophia in Istanbul weer in gebruik te nemen als moskee. Vandaag, vrijdag 24 juli, is er voor het eerst sinds 1934 een islamitische gebedsdienst. Dit past bij de islamisering van Turkije die de president, met bijval van de religieuze meerderheid in het land, nastreeft.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.