Jeroen van Wensen Premium Corner

Gratuite marketing GroenLinks: de zorgspoedwet

13 juni 2020Leestijd: 2 minuten

Zaterdag organiseert GroenLinks een online-partijcongres. Hoe krijg je daarvoor nou veel media-aandacht? Door te roepen dat de zorgpremie door de coronacrisis monsterachtig hard gaat stijgen. En dat Jesse Klaver op het congres een spoedwet zal presenteren die die stijging voor iedereen hanteerbaar houdt. Natuurlijk zal die wet er nooit komen, schrijft Jeroen van Wensen, want die is even voorbarig als ondoordacht en overbodig.

De vraag die de deskundigen verdeeld houdt, is: hoe hoog worden de extra zorgkosten door het coronavirus? Ziekenhuizen geven veel geld uit aan beschermingsmaatregelen en extra IC-bedden – zo’n 1 miljoen euro per bed per jaar. Fysiotherapeuten hielden de deuren gesloten, maar krijgen toch geld van de zorgverzekeraars. En hoe zit het met niet-geleverde zorg? Leidt die tot een kostenbesparing, of melden patiënten zich op een later moment bij de dokter, met nog zwaardere klachten?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.