Redacteur Carla Joosten Carla Joosten Premium Corner

Fatsoen en respect voor de omgeving graag

25 april 2020Leestijd: 2 minuten

In gewone tijden is afval op straat al geen gezicht, nu al helemaal niet. In deze coronacrisis is er namelijk een type afval bijgekomen: plastic handschoentjes. Waar is het fatsoen, vraagt Carla Joosten zich af.

Je ziet ze in de berm, blauw, wit, doorzichtig, alle soorten. Soms ligt er een piepklein zakje naast. Van weed. Maar dat lag er altijd al.

Het is de mens die er een zootje van maakt

Het is ergerniswekkend en het illustreert hoe de mens zelf er een potje van maakt, zijn omgeving niet respecteert en daarmee ook zijn medemens niet.

Wat kan mij het schelen? Ik ben mijn rotzooi in elk geval kwijt. Ik flikker die handschoen gewoon uit de auto. Of dat blikje, of de verpakking van mijn sandwich. Wie heeft het nooit gezien? Ook nog met een zwier: zie mij eens lekker ontspannen zijn.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.