Jeroen van Wensen Premium Corner

Kabinet gelooft in huizenmarktsprookjes

04 februari 2020

Uit een brief over misstanden op de huizenmarkt, blijkt dat het kabinet gelooft in sprookjes. Een kwalijke zaak, schrijft Jeroen van Wensen. De huizenmarkt is immers niet de Efteling.

Stel, u verhuurt een huis en u mag daarvoor op grond van wettelijke regels maximaal 700 euro per maand aan huur vragen. Vraagt u dan 700 euro per maand, of strijkt u, gezien de schaarste op de woningmarkt, met de hand over het hart en vraagt u maar 600 euro per maand? De kans is groot dat de meeste verhuurders het maximale, wettelijk toegestane bedrag zullen vragen.

Minister verwacht dat verhuurders niet maximaal willen profiteren

Toch ziet de minister van Wonen, Stientje van Veldhoven (D66), dat anders. In een brief over excessen bij kamerverhuur, schrijft de minister dat zij van verhuurders verwacht dat zij ‘niet maximaal willen profiteren van de grote schaarste in steden met een gespannen woningmarkt’. De brief van de minister staat hier.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.