Gerry van der List Premium Corner

Jaloers op de nationale trots van de Britten

10 februari 2020Leestijd: 3 minuten

Wie nog altijd niet begrijpt waarom de Britten voor een vertrek uit de Europese Unie (EU) kozen, doet er goed aan om de afscheidsrede van Nigel Farage in het Europees Parlement te bekijken, schrijft Gerry van der List. De voorman van de Britse eurosceptici legde eind vorige maand uit, welsprekend als altijd, hoe zijn landgenoten ooit waren toegetreden tot een gemeenschappelijke markt, maar steeds meer te maken kregen met een ambitieuze en ­antidemocratische politieke unie die uitslagen van referenda aan de laars lapt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.