Gertjan van Schoonhoven Premium Corner

Aanpak salafisme behoeft belastende feiten

26 februari 2020Leestijd: 3 minuten

Vroeger, toen alles nog overzichtelijk was, kwam het doordat de import-imams in Nederlandse moskeeën louter Arabisch of Turks spraken. Zouden ze maar eenmaal in het Nederlands prediken, dan volgde de integratie vanzelf en was een nette ‘polderislam’ een kwestie van tijd. Wel, dat hebben we de afgelopen weken gezien. Juist de radicaalste imams – die islam met twee a’s schrijven – spreken Nederlands, schrijft Gertjan van Schoonhoven.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.