Robbert de Witt Premium Corner

Trump-aversie leidt tot erg zuinige reacties op dood Soleimani

09 januari 2020

Als je sommige Nederlandse media volgt, krijg je de indruk dat Donald Trump definitief aan de verkeerde kant van de geschiedenis is beland toen hij op 3 januari de Iraanse bevelhebber van de Quds-brigade liet ombrengen, schrijft Robbert de Witt. Deze Qassem Soleimani was niet alleen in Iran een ‘charismatische volksheld’, zo lazen en hoorden we. Als ‘briljant strateeg’ hielp hij ook nog eens de verderfelijke terreurgroep IS verslaan.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.