Ron Kosterman Premium Corner

Publieke omroep: een gebed zonder einde

12 december 2019Leestijd: 2 minuten

Liefst 850 miljoen euro per jaar ontvangt de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Maar nog steeds slaagt ‘Hilversum’ er niet in om dat geld – grotendeels opgebracht door belastingbetalers – doelmatig te besteden, schrijft Ron Kosterman.

Neem het gedoe rond de opvolging van Eva Jinek, die naar RTL is verkast. Haar praatprogramma op de late avond wordt vanaf januari overgenomen door vijf verschillende presentatieduo’s die elkaar dagelijks afwisselen.

Vrijwel alle omroepverenigingen leveren een presentator om de veronderstelde pluriformiteit van het bestel te onderstrepen. Die omroepen waren de afgelopen tijd in hevige strijd met elkaar om de late avond – een gewild timeslot, zoals dat heet – binnen te halen.

De NPO wil met dit experiment ‘de rijkdom van de publieke omroep etaleren’. Dat zou je ook letterlijk kunnen nemen. Heel efficiënt is het niet.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.