Marijn Jongsma Premium Corner

‘Ontmaskering’ door PvdA-leider is staaltje links populisme

06 november 2019Leestijd: 3 minuten

Er hangt verandering in de lucht, schrijft PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher in zijn nieuwe pamflet Na het kapitalisme. Zijn boodschap: het kapitalisme is in crisis. ‘Geen nieuws voor een sociaaldemocraat,’ schrijft Asscher, ‘maar eindelijk lijkt rechts ook het licht te zien.’ Grote woorden van een partij die in 1995 onder Wim Kok haar ‘ideologische veren’ afschudde. Asscher ziet na de winst bij de Europese verkiezingen kennelijk een nieuwe heilstaat gloren, maar slaat de plank inhoudelijk mis, schrijft Marijn Jongsma.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.