Gerry van der List Premium Corner

Leeftijdsdiscriminatie prostituees is bedenkelijk paternalisme

16 oktober 2019Leestijd: 2 minuten

Het blijft worstelen met prostitutie. In Nederland is het beroep legaal. Terecht, schrijft Gerry van der List. Het gaat immers om een vrijwillige transactie tussen volwassenen waarmee de overheid zich in beginsel niet dient te bemoeien. Alleen in het geval van misstanden, zoals mensenhandel en uitbuiting, behoort te worden ingegrepen. Maar dit geldt voor elke bedrijfstak.

Tegelijkertijd blijft er een gevoel van onbehagen bestaan. Feministen en christenen vormen een wonderlijk verbond in hun afkeer van seks tegen betaling.

Verlekkerd verwijzen zij naar het Zweedse model, waarin prostituanten het gevaar lopen op de bon geslingerd te worden. Een rare constructie: niet het aanbod, maar de vraag wordt bestraft.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.