Premium Lock In Ruinerwold is platteland net zo anoniem als grote stad

16 oktober 2019Leestijd: 2 minuten
Een dronefoto van de boerderij aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold, waar een vader en zes kinderen al jaren in de kelder woonden en wachten op 'het einde der tijden'. Foto: ANP.

Hoezo naoberschap? De mythe wil dat het leven op het platteland socialer en minder anoniem is dan het leven in de grote stad, schrijft Gertjan van Schoonhoven. Niet dus, blijkt in Ruinerwold.

Je kunt er op wachten. Als in Amsterdam of Rotterdam ergens driehoogachter iemand wordt gevonden die tien jaar dood in zijn huis heeft gelegen, volgen onverbiddelijk de beschouwingen over de gruwelijke anonimiteit van de grote stad. Tien jaar door helemaal niemand worden gemist, zelfs niet door je buren – het is toch vreselijk!

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.