Ron Kosterman Premium Corner

Geklungel KPN met nieuwe CEO

01 oktober 2019Leestijd: 2 minuten

Bij KPN maken ze een potje van de opvolging aan de top. Niet voor de eerste keer, schrijft Ron Kosterman.

Commissarissen van bedrijven, de toezichthouders, hebben een paar belangrijke taken. Wellicht de allerbelangrijkste is: zorgen voor goed bestuur. Zitten er bekwame managers aan de top, dan is het bedrijf beter af en wordt ook het werk van de commissarissen – toezicht houden – veel makkelijker.

Zorgen voor goed bestuur betekent ook dat commissarissen de opvolging van CEO’s en CFO’s adequaat regelen. Beursgenoteerde bedrijven hebben om die reden een aparte commissie van commissarissen die zich met benoemingen bezighoudt.

Bij telecombedrijf KPN is dat het Nominating & Corporate Governance Committee. Daarin zitten onder anderen president-commissaris Duco Sickinghe en gewoon commissaris Peter Hartman (ex-KLM). Die commissie bakt er niets van.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.