Robbert de Witt Premium Corner

Europa laat Amerika al jaren stikken in Syrië

09 oktober 2019Leestijd: 3 minuten

Hoe je met één telefoontje en een summiere verklaring op de website van het Witte Huis de wereld in rep en roer kunt krijgen, liet Donald Trump deze week zien. Zondag belde zijn collega Recep Tayyip Erdogan hem vanuit Turkije. Daarna liet president Trump weten dat hij alle Amerikaanse militairen weghaalt uit het noorden van Syrië – dat gebeurde een dag later al – en dat daarmee de deur openstaat voor een Turkse invasie van het gebied op korte termijn, schrijft Robbert de Witt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.